Min Cancer resa

Min Cancer resa

Om bloggen

Mitt syfte med bloggen är att informera vad som händer för de som väljer att bidra och vara delaktiga samt att inspirera de som befinner sig i en liknande situation som mig!
Varmt Välkommen hit!
Kram Lisbet

Min cancer resa del 1

Min cancer resaPosted by Lisbeth Börjesson Tue, May 30, 2017 10:05:53
I Januari 2017 så förstod jag på allvar att jag troligtvis hade cancer i mitt högra bröst.

Jag började sluka all information jag hittade och det finns så mycket bra! Framförallt började jag söka vad jag lämpligtvis ska äta och hittade många bra TED talks om mat som dödar cancer. Det var både människor som haft cancer själva och läkare/forskare som intresserat sig extra på matens betydelse.

Jag startade med att utesluta allt socker, vitt mjöl, alla mjölkprodukter, all lagad mat som bröd med mera - innehåller mycket transfetter och annat mindre bra, kött i alla former. Det blev grönsaker, rotfrukter, bär, nötter och frön kvar.

Jag hade en lista på mat som var bra och höll mig stenhårt till den. Det gjorde verkligen gott på många sätt!

När jag berättade för min näromgivning om mitt tillstånd så blev de både rädda och arga. Arga för att jag inte kollat upp vad det är på sjukhus. Jag är inte så mycket för sjukhus om inte det är akut skada.

För att samarbeta och tillmötesgå så bokade jag en tid för att kolla upp och bekräftat vad det var. Vid det här laget så var knölen ganska stor, jag har dock inte känt mig otrygg eller haft några som helst tvivel på att det kommer att sluta bra!

Jag fick först ta kontakt med vårdcentralen för att få en remiss till onokologen. När jag var på vårdcentralen var läkaren förvirrad, han satt länge vid datorn och letade, till slut sa han att han inte hittade någonting i mina journaler och frågade: har du aldrig varit sjuk!? Det är alldeles tomt i dina journaler!!! Det stämmer, jag har tomma journaler.

När jag efter ett par veckor fick tid på bröstenheten så gjorde dom mammografi, ultraljud och biopsi. Då var jag inte medveten om vad dessa olika saker innebar fullt ut, hur det påverkade tumören.

Det visade sig att det fanns även en mindre tumör i vänster bröst. Den gjordes också biopsi på. När jag var klar där så skulle de genast ordna ett möte med en Onkolog och kirurg. Det fanns ingen tillgänglig så jag åkte hem och skulle få en kallelse på posten.

Det fick jag efter ca en vecka. Vid det laget hade tumören exploderat, den stora tumören dubblade sig i storlek på en vecka, huden på brösten blev infekterat och såg hemsk ut! När jag då träffade Onokologen och kirurgen så berättade kirurgen att tumören är för stor för att opereras, de erbjöd cellgifter för att minska den och sedan kunna operera bort den.

Jag är ingen vän av cellgifter, har inga bra erfarenheter av det. Hade dessutom tittat igenom en mängd dokumentärer om det och det avskräckte ytterligare. Bland annat tittade jag igenom en serie som heter The Truth about cancer. Den finns på youtube. Jag vet inte ännu hur jag kan dela filmer och annat här, men när jag vet så lägger jag in det här.

Onokologen meddelade att det var en godartad tumör, det kändes bra! Jag tackade för tillfället nej till deras förslag om behandlingar, men önskade ett samarbete. Han var väldigt vänlig och respektfull, vilket kändes bra. Vi bokade en tid längre fram för uppföljning.

Det jag lärde mig om mammografi och biopsi är att det ökar cancern. Man ska absolut inte skära i en tumör, den lever sitt eget liv och gör allt för att överleva. Om man skär i den så skjuter den fart ordentligt. Samtidigt behöver dom ta biopsi för att kunna kolla upp vad det är för typ av cancer.

Jag började kolla upp alternativa behandlingar och olika naturliga preparat som dödar cancer och konstaterade snabbt att det kommer jag inte kunna ha råd med. Man får betala allting själv om man väljer den vägen. Jag fortsatte med maten och köpte de tillskott jag hade möjlighet till.

Jag gick på Kranius sakral terapi - det behandlar inte cancern, utan hjälper kroppen i det stora hela. Jag fick också tips en väldigt duktig kinesiolog på Gotland som jag också gjorde besök hos. Han skannar kroppen på obalanser och rättar till det han hittar med olika former av behandlingar.

Alternativbehandlingar är att man inte symtombehandlar utan istället söker orsaken till symtomet och åtgärdar det, så tar kroppen själv hand om symtomet. Cancer är ett symtom. Det är en så kallad holistisk sjukdom som man ska behandla holistiskt. Det vill säga, mentalt, fysiskt och emotionellt. Den byggs upp under många år.

Jag fick en förfrågan från onokologen om jag kunde tänka mig att göra en röntgen för att se så att cancern inte spridit sig, det var ok så länge jag inte behövde använda kontrastvätska - den innehåller sockervatten för att aktivera cancern så att man lättare kan upptäcka den! Det var ok att röntga utan den.

Därefter skulle jag träffa en annan kirurg och onokologen, vid det mötet pressade de på ordentligt och sa att det var en väldigt aggressiv form av cancer jag har och jag måste börja ta cellgifter på en gång, ta det i 4 månader så att den krymper och blir möjlig att operera därefter 6 månader till för att säkra att den försvinner.

Jag var lite chockad över påhoppet och sa att jag behöver fundera några dagar innan jag tar ett beslut.

Jag var uppgiven, hela min kropp skriker NEJ till cellgifter! Att ta det skulle vara som en väldtäkt. Jag förstod att jag behöver göra betydligt mer alternativt, men jag har inte pengar till det! Att be om hjälp är inte min bästa sida, men det var alternativet om jag skulle klara detta!

Jag beslöt mig för att gå ut offentligt och be om hjälp! Här är jag nu, och responsen har varit överväldigande!!

Detta var allt för den här dagen. I nästa del berättar jag om de behandlingar jag gjort och vad jag tar för tillskott.

Jag är vid gott mod och tilliten till att bli frisk är stor!

Stort varmt TACK till alla som stöttar och bidrar. Jag är oerhört tacksam för allt!

smiley På återseende inom kort
Lisbeth
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Seven Sat, January 13, 2018 09:49:47

Lisbeth dog i somras. Hon hade då en två kilos tumör som växte ut ur ena bröstet.

Posted by 695 Thu, July 27, 2017 16:12:22

ta bort det här

Posted by Hannah Fri, June 02, 2017 19:32:33

Tänker på dig! Massa kärlek❤️❤️

Posted by E Thu, June 01, 2017 22:55:05

Hej, Du känner inte mig, jag hamnade här av en slump. Vill STARKT rekommendera dig att läsa professor Bengmarks krönikor (läs alla från början 😊!) om kost och hälsa här: https://foodpharmacy.se/stigbengmark/ Jag är övertygad om kostens enormt läkande kraft! Jag önskar dig allt gott i din kamp mot cancer!! (Om du inte redan gjort det kan du också kolla in denna sidan för lite inspiration http://kriscarr.com/meet-kris/ )

Posted by Maria Hanson Thu, June 01, 2017 01:22:52

Du har valt den absolut bästa vägen, Lisbeth! Kroppen läker alltid sig själv om man bara ger den chansen. Skickar dig läkande tankar...
♡♡♡

Posted by Marie Söderberg Wed, May 31, 2017 17:11:33

Jag tror på dig och den alternativa metoden Lisbeth. Det jag kan erbjuda dig är ReikiHealing eller Shamansk healing, vilket jag tror du vet vad det innebär. Kan jag hjälpa så finns jag för dig vännen ♡
Marie Söderberg

Posted by Sophia Wed, May 31, 2017 12:38:34

http://whatstheharm.net/alternativemedicine.html Om någon i min närhet struntade i att söka vetenskapligt bevisad vård och istället tog massa icke-preparat och psuedovetenskap skulle jag bli så ledsen. Att döma sig själv till döden sådär. Kolla gärna in sidan jag länkar! Eller vad som hände Steve Jobs. Annars hoppas jag det slutar bra och att du söker riktig vård.

Posted by Pernilla Grytfors Tue, May 30, 2017 23:07:09

Du är en mycket stark Lisbeth!! Här kommer massor av kärlek 💘 o du är så modig!!

Posted by Caroline Tue, May 30, 2017 16:39:49

Jag tror på naturläkemedel och örtmediciner. Men jag är övertygad om att jag inte hade vågat mig in enbart på den vägen om jag skulle vara i din situation.
Du är en fantastiskt modig människa!
Mängder med styrka och energi till dig!
Livet väljer egna vägar åt oss ibland men utav hela mitt hjärta önskar jag dig att du blir frisk igen. Kram

Posted by Hasse Tue, May 30, 2017 15:42:59

Jag önskar dig det bästa på din resa Lisbeth. Vet inte om du läste mitt mail jag skrev för ett tag sedan, möjligheten finns kvar om du vill.. Får jag fråga? Berättade läkaren för dig om Ca;n är lobulär eller duktal? Vilket som kan vara av vikt.

Posted by Ulrika Högberg Tue, May 30, 2017 15:01:48

Du fantastiskt fina människa! Såklart du ska bli frisk! All kärlek!

Posted by Maddie Tue, May 30, 2017 13:37:24

Du är tvingad ut på en resa som du inte själv packat dina väskor till.......
Jag är både ledsen och överväldigad över hur stark du är i dina tankar. Vet när jag träffade dig första gången att du fick mig att våga se och tänka annorlunda. Skickar massa energi och glada tankar..

Posted by Sabina Tue, May 30, 2017 11:59:36

Jag alskar dig min kara kusin. Du ar sa otroligt stark. Varlden behover dig. Tack for att du delar med dig.

Posted by Nenne granath Tue, May 30, 2017 11:29:12

All styrka och kärlek. Hur bidrar man? Kan du tänka dig ett reportage? Iså fall ska du få arvodet av mig. Tror att din resa kan intressera andra.

Posted by Anette Alsterå Tue, May 30, 2017 11:28:34

Du är en fantastisk människa som har alla resurser inom dig <3 Lyssna på ditt hjärta och känn kärleken och energin från din omgivning!
Kram <3 <3 <3
Det du givit och delat med dig av i alla år vänder nu och kommer tillbaka till dig <3

Posted by Kicki Tue, May 30, 2017 11:10:49

Lisbeth, vilken resa du gör! Hejar på dig! Massor med kärlek och styrka till dig!❤️❤️❤️