Min Cancer resa

Min Cancer resa

Om bloggen

Mitt syfte med bloggen är att informera vad som händer för de som väljer att bidra och vara delaktiga samt att inspirera de som befinner sig i en liknande situation som mig!
Varmt Välkommen hit!
Kram Lisbet

Min cancer resa del 1

Min cancer resaPosted by Lisbeth Börjesson Tue, May 30, 2017 10:05:53
I Januari 2017 så förstod jag på allvar att jag troligtvis hade cancer i mitt högra bröst.

Jag började sluka all information jag hittade och det finns så mycket bra! Framförallt började jag söka vad jag lämpligtvis ska äta och hittade många bra TED talks om mat som dödar cancer. Det var både människor som haft cancer själva och läkare/forskare som intresserat sig extra på matens betydelse.

Jag startade med att utesluta allt socker, vitt mjöl, alla mjölkprodukter, all lagad mat som bröd med mera - innehåller mycket transfetter och annat mindre bra, kött i alla former. Det blev grönsaker, rotfrukter, bär, nötter och frön kvar.

Jag hade en lista på mat som var bra och höll mig stenhårt till den. Det gjorde verkligen gott på många sätt!

När jag berättade för min näromgivning om mitt tillstånd så blev de både rädda och arga. Arga för att jag inte kollat upp vad det är på sjukhus. Jag är inte så mycket för sjukhus om inte det är akut skada.

För att samarbeta och tillmötesgå så bokade jag en tid för att kolla upp och bekräftat vad det var. Vid det här laget så var knölen ganska stor, jag har dock inte känt mig otrygg eller haft några som helst tvivel på att det kommer att sluta bra!

Jag fick först ta kontakt med vårdcentralen för att få en remiss till onokologen. När jag var på vårdcentralen var läkaren förvirrad, han satt länge vid datorn och letade, till slut sa han att han inte hittade någonting i mina journaler och frågade: har du aldrig varit sjuk!? Det är alldeles tomt i dina journaler!!! Det stämmer, jag har tomma journaler.

När jag efter ett par veckor fick tid på bröstenheten så gjorde dom mammografi, ultraljud och biopsi. Då var jag inte medveten om vad dessa olika saker innebar fullt ut, hur det påverkade tumören.

Det visade sig att det fanns även en mindre tumör i vänster bröst. Den gjordes också biopsi på. När jag var klar där så skulle de genast ordna ett möte med en Onkolog och kirurg. Det fanns ingen tillgänglig så jag åkte hem och skulle få en kallelse på posten.

Det fick jag efter ca en vecka. Vid det laget hade tumören exploderat, den stora tumören dubblade sig i storlek på en vecka, huden på brösten blev infekterat och såg hemsk ut! När jag då träffade Onokologen och kirurgen så berättade kirurgen att tumören är för stor för att opereras, de erbjöd cellgifter för att minska den och sedan kunna operera bort den.

Jag är ingen vän av cellgifter, har inga bra erfarenheter av det. Hade dessutom tittat igenom en mängd dokumentärer om det och det avskräckte ytterligare. Bland annat tittade jag igenom en serie som heter The Truth about cancer. Den finns på youtube. Jag vet inte ännu hur jag kan dela filmer och annat här, men när jag vet så lägger jag in det här.

Onokologen meddelade att det var en godartad tumör, det kändes bra! Jag tackade för tillfället nej till deras förslag om behandlingar, men önskade ett samarbete. Han var väldigt vänlig och respektfull, vilket kändes bra. Vi bokade en tid längre fram för uppföljning.

Det jag lärde mig om mammografi och biopsi är att det ökar cancern. Man ska absolut inte skära i en tumör, den lever sitt eget liv och gör allt för att överleva. Om man skär i den så skjuter den fart ordentligt. Samtidigt behöver dom ta biopsi för att kunna kolla upp vad det är för typ av cancer.

Jag började kolla upp alternativa behandlingar och olika naturliga preparat som dödar cancer och konstaterade snabbt att det kommer jag inte kunna ha råd med. Man får betala allting själv om man väljer den vägen. Jag fortsatte med maten och köpte de tillskott jag hade möjlighet till.

Jag gick på Kranius sakral terapi - det behandlar inte cancern, utan hjälper kroppen i det stora hela. Jag fick också tips en väldigt duktig kinesiolog på Gotland som jag också gjorde besök hos. Han skannar kroppen på obalanser och rättar till det han hittar med olika former av behandlingar.

Alternativbehandlingar är att man inte symtombehandlar utan istället söker orsaken till symtomet och åtgärdar det, så tar kroppen själv hand om symtomet. Cancer är ett symtom. Det är en så kallad holistisk sjukdom som man ska behandla holistiskt. Det vill säga, mentalt, fysiskt och emotionellt. Den byggs upp under många år.

Jag fick en förfrågan från onokologen om jag kunde tänka mig att göra en röntgen för att se så att cancern inte spridit sig, det var ok så länge jag inte behövde använda kontrastvätska - den innehåller sockervatten för att aktivera cancern så att man lättare kan upptäcka den! Det var ok att röntga utan den.

Därefter skulle jag träffa en annan kirurg och onokologen, vid det mötet pressade de på ordentligt och sa att det var en väldigt aggressiv form av cancer jag har och jag måste börja ta cellgifter på en gång, ta det i 4 månader så att den krymper och blir möjlig att operera därefter 6 månader till för att säkra att den försvinner.

Jag var lite chockad över påhoppet och sa att jag behöver fundera några dagar innan jag tar ett beslut.

Jag var uppgiven, hela min kropp skriker NEJ till cellgifter! Att ta det skulle vara som en väldtäkt. Jag förstod att jag behöver göra betydligt mer alternativt, men jag har inte pengar till det! Att be om hjälp är inte min bästa sida, men det var alternativet om jag skulle klara detta!

Jag beslöt mig för att gå ut offentligt och be om hjälp! Här är jag nu, och responsen har varit överväldigande!!

Detta var allt för den här dagen. I nästa del berättar jag om de behandlingar jag gjort och vad jag tar för tillskott.

Jag är vid gott mod och tilliten till att bli frisk är stor!

Stort varmt TACK till alla som stöttar och bidrar. Jag är oerhört tacksam för allt!

smiley På återseende inom kort
Lisbeth